Tarih: 08 Nisan 2019

Doğuş Üniversitesi AR-GE Yönlü Bilgisayar Laboratuvarı Açıldı

Doğuş Üniversitesi bünyesinde, Prof. Dr. Kazem Azizi tarafından, gerçekleştirilen 115F183 nolu “Egzotik Hadronların Fiziksel Özelliklerinin İncelenmesi” adlı TÜBİTAK 1001 projesi kapsamında sağlanan desteklerle kurulan, AR-GE YÖNLÜ BİLGİSAYAR LABORATUVARI 18 Ocak 2019 günü Rektör Prof. Dr. Ebru URAL tarafından açılmıştır.

TÜBİTAK 1001 projesi kapsamında, DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ’nin katkılarıyla kurulan laboratuvarı araştırmacılar, akademisyenler ve öğrenciler, her türlü ar-ge yönlü çalışmalarında kullanabileceklerdir.  Açılışa Doğuş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebru URAL, Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Kazem AZİZİ, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şule ÖNSEL, Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Prof. Dr. Tarık BAYKARA, AR-GE Projeleri Sorumlusu Filiz BAŞTÜZEL, Bilgi İşlem Müdürü Gürcan DEĞİRMENCİ ve Satın Alma Birimi Müdürü Bahri OLCAY katılmışlardır.

Açılışta DOÜ Rektörü Prof. Dr. Ebru URAL ve Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Kazem AZİZİ, bilimsel projelerin üniversitemiz için önemine dikkat çekip, akademik personelimizin proje yazmaları için teşvik edilmeleri gerektiğini ifade etmişlerdir. 3. Blok 5. Katta yer alan laboratuvar araştırma yapan akademisyenlerin, öğrencilerin ve proje gruplarının kullanımına açık olacaktır.