Müdek Akreditasyon Töreni

MÜDEK Akreditasyon Töreni 19 Kasım Çarşamba günü Doğuş Üniversitesi’nde gerçekleşti.

Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK), ülkemizdeki çeşitli mühendislik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak, Türkiye'de mühendislik eğitimi kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak amacıyla faaliyet gösteren bağımsız bir kuruluştur.

Farklı disiplinlerdeki mühendislik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak Türkiye'de mühendislik eğitiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak, böylece, güncel ve gelişmekte olan teknolojileri kavrayan, daha iyi eğitilmiş ve daha nitelikli mühendisler yetiştirilerek toplumun refahının ileri götürülmesini sağlamayı amaç edinen MÜDEK, Doğuş Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği programı, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği İngilizce programı, ve Endüstri Mühendisliği İngilizce ve Türkçe programlarını akredite etmiştir.

Bunun yanı sıra, aynı zamanda Washington Accord üyesi olan MÜDEK tarafından, söz konusu programlarımıza Avrupa’daki yüksek kaliteli mühendislik programlarını tanımlamak için kullanılan standartların bütününü ifade eden EUR-ACE etiketi sertifikası da verilmiştir.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mitat Uysal’ın açılış konuşmasıyla başlayan tören, MÜDEK Mühendislik Eğitim Programları Akreditasyon Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Alankuş’un konuşmasıyla devam etti. Doğuş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Dinçkol’un konuşmasıyla sona erdi.