Akademik Kadro

Öğr. Gör.

Cem KERMAN

Meslek Yüksek Okulu / Aşçılık Programı

Biyografi

CEM KERMAN lisans derecesini Yeditepe Üniversite’si Gastronomi ve Mutfak Sanatlarında 2011 yılında tamamlamıştır. 2019 Yılında Okan Üniversitesinde Satış ve Pazarlama üzerine yüksek lisansına başlamıştır. 2004 yılında Amerika Florida’da Sarasota Military Academy’de lise okurken Ritz-Carlton’da ilk defa mutfağa girmiştir ve meslek hayatına başlamıştır. Amerika’daki eğitimini ve çalışma hayatını tamamladıktan sonra İstanbul’a dönmüştür. İstanbul’a döndükten sonra çeşitli restoranlar ve otellerin mutfaklarında çalışmış 2006-2011 arasında kendi ailesine ait restoranda işletmecilik yapmıştır. ve 2012 yılında The Ritz-Carlton İstanbul’da 4 yıl süre ile çalışmıştır. 2016 yılından itibaren tecrübelerini yatırımcılarla paylaşarak ziyafet/organizasyon, danışmanlık ve işletme destek hizmetleri sağlamaya başlamıştır. Aynı yıl içerisinde akademik kariyerine başlayan Cem Kerman önce Bilgi üniversitesinde ve ardından 2017 yılından itibaren Doğuş Üniversitesinde Aşçılık ve Gastronomi bölümleri için Eğitmen şeflik yapmaya başlamıştır. Uzmanlık alanı olan Dünya mutfakları, Türk mutfakları, ileri mutfak teknikleri gibi uygulama derslerinin eğitimlerini vermeye devam etmektedir. Ayrıca Galatasaray kulübü genel kurul üyesi (2009) ve Büyük kulüp üyesidir (2019).

Öğrenim Durumu

Derece Kurum/Üniversite Bölüm Yıl
Lisans YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ 2011

Akademik Unvanlar

Unvan Üniversite Bölüm Başlangıç Yılı Bitiş Yılı
ÖĞRETİM GÖREVLİSİ DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ 2016 -

Verdiği Dersler

Ders Adı Öğrenim Dönem Dil Saat
Dünya mutfakları Önlisans 2018-2019 Türkçe 6
Dünya mutfakları Önlisans 2017-2018 Türkçe 9
Dünya mutfakları Önlisans 2016-2017 Türkçe 9

Üniversite Dışı Deneyim

Deneyim Görev Kurum Başlangıç Yılı Bitiş Yılı
Atelier ve bleu restaurantlarda mutfak sorumlusu AŞÇI Ritz-Carlton 2012 2016