Akademik Kadro

Öğr. Gör.

Furkan DEMİRGÜL

Meslek Yüksekokulu / Aşçılık Programı

Biyografi

2012 yılında İnönü Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisans öğrenimini Süleyman Demirel Üniversitesi Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı’nda 2015 yılında tamamladı. Gıda mühendisi yedek subay olarak yaptığı askerliğinin ardından 2016 yılında İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı’nda öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. Aynı yıl Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı’nda başladığı doktora öğrenimi devam etmektedir. 2019 yılı itibariyle Doğuş Üniversitesinde çalışmaya başladı. Çalışmaları, gıda mikrobiyolojisi ve fermantasyon teknolojisi üzerine odaklanmaktadır.

Öğrenim Durumu

Derece Kurum/Üniversite Bölüm Yıl
Yüksek Lisans SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ) 2015
Lisans İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2012
Doktora YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)

Akademik Unvanlar

Unvan Üniversite Bölüm Başlangıç Yılı Bitiş Yılı
ÖĞRETİM GÖREVLİSİ DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ 2020 -
ÖĞRETİM GÖREVLİSİ DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ 2019 -
ÖĞRETİM GÖREVLİSİ İSTANBUL KAVRAM MESLEK YÜKSEKOKULU OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ 2016 2019

Verdiği Dersler

Ders Adı Öğrenim Dönem Dil Saat
Yemek Sosyolojisi ve Antropolojisi Lisans 2019-2020 Türkçe 3
Kalite Yönetim Sistemleri ve Standartları Önlisans 2019-2020 Türkçe 2
Kalite Yönetim Sistemi ve Standartları Lisans 2019-2020 Türkçe 2
Gıda Muhafaza Yöntemleri Önlisans 2019-2020 Türkçe 2
Gıda Mikrobiyolojisi Lisans 2019-2020 Türkçe 3
Gıda Katkı Maddeleri Lisans 2019-2020 Türkçe 3
Gıda Hijyeni Lisans 2019-2020 Türkçe 2
Gastronomide Trendler Lisans 2019-2020 Türkçe 3
Yönlendirilmiş Çalışma (Bitirme Tezi) Önlisans 2018-2019 Türkçe 2
Yiyecek-İçecek Hizmetleri Yönetimi Önlisans 2018-2019 Türkçe 3
Gıda Teknolojisi Önlisans 2018-2019 Türkçe 4
Genel Mutfak Teknikleri Önlisans 2018-2019 Türkçe 3
Akademik ve Sosyal Oryantasyon Önlisans 2018-2019 Türkçe 1
Kalite Yönetim Sistemleri ve Standartları Önlisans 2017-2018 Türkçe 2
Gıda Teknolojisi Önlisans 2017-2018 Türkçe 4
Genel Mutfak Teknikleri Önlisans 2017-2018 Türkçe 3
Akademik ve Sosyal Oryantasyon Önlisans 2017-2018 Türkçe 1
Kalite Yönetim Sistemleri ve Standartları Önlisans 2016-2017 Türkçe 2
Gıda Teknolojisi Önlisans 2016-2017 Türkçe 4
Genel Mutfak Teknikleri Önlisans 2016-2017 Türkçe 3
Akademik ve Sosyal Oryantasyon Önlisans 2016-2017 Türkçe 1

Makaleler

Tür Makale Adı Yıl
Derleme Makale Laktoz İntoleransın Prevalansı, Teşhisi ve Laktozsuz Beslenme Tavsiyeleri 2019
Derleme Makale Fermente Süt Ürünlerinin İnsan Sağlığına Etkisi 2018
Derleme Makale Çadırdan Saraya Türk Mutfağı 2018
Derleme Makale Laktik Starter Kültür Üretim Teknolojisi 2017
Özgün Makale Detection of Antibiotic Resistance and Resistance Genes in Enterococci Isolated from Sucuk, a Traditional Turkish Dry-Fermented Sausage 2017

Bildiriler

Tür Adı Kapsam Yıl
Özet bildiri Antibiotic Susceptibility of Enterococcus Strains Isolated from Turkish Dry Fermented Sausage Sucuk 2nd International Congress on Food Technology November 05 07 2014 Kuşadası Turkey p114, 2nd. International Congress on Food Technology. Uluslararası 05.11.2014

Projeler

Adı Tür Kapsam Başlangıç Yılı Bitiş Yılı
Sucuktan Enterokokların İzolasyonu Ve Antibiyotik Duyarlılık Profillerinin Belirlenmesi Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi ULUSAL 28.11.2013 12.09.2017
Fermente Gıdalardan İzole Edilen Aromatik Mayalardan Maya Ekstraktı Üretimi Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi ULUSAL 22.07.2019 -

İdari Görevler

Üniversite Bölüm Görev Başlangıç Yılı Bitiş Yılı
İSTANBUL KAVRAM MESLEK YÜKSEKOKULU Sınav Koordinatörü 2018 2019
İSTANBUL KAVRAM MESLEK YÜKSEKOKULU Yatay Geçiş Komisyonu Üyesi 2017 2018
İSTANBUL KAVRAM MESLEK YÜKSEKOKULU Muafiyet Komisyonu Üyesi 2017 2018