Akademik Kadro

Dr. Öğr. Üyesi

Murat AY

Sanat ve Tasarım Fakültesi / Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Bölüm Başkanı

Biyografi

Murat AY 17 Nisan 1976 tarihinde Giresun’un Görele ilçesinde doğmuştur. İlk, orta ve lise eğitimini Giresun’da tamamlamış, lisans derecesini Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden 1999 yılında almıştır. Askerlik görevinden sonra başladığı ve uzun yıllar devam ettiği Tama Mutfak’ta Üretim ve Kalite Müdürü olarak görev yapmıştır. Bu süreç içerisinde, toplu yemek, restoran, outside catering organizasyonlarında; tedarik, depolama, hazırlık, pişirme, sunum-dağıtım, reçete, maliyet, pratik uygulamalar konularında uzmanlaşmıştır. Doktorasını 2017 tarihinde İstanbul Aydın Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalında almıştır. Bu tarihten itibaren Doğuş Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır. Aynı zamanda A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı olan Murat AY, evli ve iki çocuk sahibidir.

Öğrenim Durumu

Derece Kurum/Üniversite Bölüm Yıl
Doktora İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR) 2017
Lisans EGE ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 1999

Akademik Unvanlar

Unvan Üniversite Bölüm Başlangıç Yılı Bitiş Yılı
DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ 2017 -

Makaleler

Tür Makale Adı Yıl
Özgün Makale Effects of activated lactoperoxidase system on microbiological quality of raw milk 2017

Bildiriler

Tür Adı Kapsam Yıl
Özet bildiri Determination of Lactic Acid Flora of Sourdough Yeast Produced by Using Different Products, International Congress of Science, Education and Technology Research Uluslararası 30.08.2018

İdari Görevler

Üniversite Bölüm Görev Başlangıç Yılı Bitiş Yılı
DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ Bölüm Başkanı 2017 2019