Meslek Yüksekokulu

Öğr. Gör.

Merve AKBULUT GENÇ

Meslek Yüksek Okulu / Aşçılık Programı

Biyografi

Merve Akbulut Genç 1982 İstanbul doğumlu, 2003 yılında Kocali Üniversitesi Mutfak Yönetimi ve Yiyecek İçecek İşletmeciliği Programını bitirdikten sonra 2008 yılında Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünden Gastronomi Lisans derecesini aldı. 2012 Yılında Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünden  İşletme Yönetimi alanında Master derecesi aldı.

The Marmara otelde Mutfak kariyerine başladı, Swiss Otel, Hyatt Regency, Pera Palace Otel Jumariah, Marriott & Renaissance Hotel zincirlerinde mutfak kariyerine devam etti . İzmit Ekonomi Üniversitesinde 4 yıl Öğretim görevlisi olrak görev aldı. Nişantası Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölüm Kordinatörü ve Aşçılık Prrogram başkanı olarak görev yaptı. Kendisi sektörde endüstriyel gıda üretimi alanında çalışmakta ve sektörde danışmanlıklar vermektedir. 2017 yıından buyana Doğuş Üniveristesi MYO Aşçılık Bölümünde Yiyecek İçecek İşletmeciliği ve Pastalıcık derslerini vermektedir.