Tarih: 23 Mart 2022

PLANTRIC sosyal girişimi gurur kaynağı olmaya devam ediyor!

Öğrencilerimiz Can Zenginel, İlayda İnce ve Aylin Yazıcı’dan oluşan PLANTRIC ekibi, güncel gelişmeler ve şirketleşme süreci hakkında TRT Haber’e konuştu. 
Ulusal ve uluslararası birçok yarışmada dereceye giren, belgesellere konu olan ve yabancı televizyon kanallarına konuk edilen sosyal inovasyon projesi şirketleşerek New York’ta ilk ofisini açtığını geçtiğimiz günlerde duyurmuştu. 

PLANTRIC’in Hikayesi
Organik atıkları faydaya dönüştüren PLANTRIC, serüvenine Kasım 2020’de Red Bull Basement Türkiye Kazananı ve global finalisti seçilerek başlamıştı.
Daha sonra geliştirdikleri komposltama teknolojisiyle ilk prototipini oluşturarak hız kesmeden ar-ge çalışmalarına başlayan ekip, Türkiye’nin en kapsamlı girişimcilik programlarından TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!’a kabul edildi. Öğrencilerimiz, TÜSİAD BGİV’21 sürecinde İzzet Özilhan rehberliğinde Anadolu Grubu ile birlikte çalışma fırsatı buldu.

PLANTRIC, Ekim 2021’de “Sürdürülebilirlik” temasıyla düzenlenen StartupDeck yarışmasının kazananı oldu ve “Slikon Vadisi Kurucuları Vakfı”nın girişim hızlandırma programına burslu olarak kabul edildi. 

Şubat 2022’de Sürdürülebilirlik temalı Amerikan otel zinciri Six Senses ile güçlerini birleştiren PLANTRIC şirketleşti ve New  York’ta irtibat bürosu kurdu.
PLANTRIC girişimin destekçileri arasında MSI ve Red Bull gibi global markalar yer alırken aynı zamanda projeye İSTAÇ tarafından da laboratuvar desteği sağlanıyor. 
PLANTRIC ekibi çalışmalarına Doğuş Üniversitesi Kuluçka Merkezi, Zemin İstanbul ve Bilgiyi Ticarileştirme Merkezinde devam ediyor.

TRT Haber Linki: https://www.trthaber.com/haber/cevre/universiteli-ogrenciler-kendine-yeten-bahce-tasarladi-666144.html
Marketing Türkiye Haber Linki: https://www.marketingturkiye.com.tr/haberler/plantric-sixsenses-kocatas-mansions-isbirligi/

PLANTRIC Sosyal Medya Hesapları:
www.linkedin.com/company/plantric
www.instagram.com/theplantric