Tarih: 16 Temmuz 2022

Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Hazır Giyim Öğrenci Çalışmaları Sergisi Başlıyor!

Açılış Saati: 16.00
Yer: Mini Golf Sahası ile Kafe Arası

Hazır giyim dersi kapsamında öğrencilerden bebe ve çocuk hazır giyim sektörüne yönelik olarak hedef kitle belirlemeleri ve markalarını oluşturmaları, yaş grubu ve ürünlerin satışa sunulacağı sezon kriterlerine uygun olarak, tüketici beklentileri, yaş grubunun gereksinimleri, trend ve malzeme araştırmaları istenmiştir. Öğrenciler belirlenen kriterler doğrultusunda tasarladıkları koleksiyonları, kalıp, baskı, nakış, dikim aşamalarını bölüm atölyelerinde uygulamıştır. Sunulan çalışmalar bölüm öğrencilerinin sektörün herhangi bir alanında araştırma aşamasından nihai ürüne kadar tasarım ve üretim süreçlerini anlamaları uygulamaları ve yönetmeleri konusunda deneyim kazanmalarını, bütünsel ve çözüm odaklı düşünme becerilerini geliştirmelerini sağlamıştır.

Sergi Kuratörü: Öğr. Gör. Şenel Genç

Sergi Katılımcıları: