Doğuş Üniversitesi Öğrencileri İçin
  Aday Öğrenciler İçin
  Ücretler

Ulaşım Bilgileri

İSTKA Projesinde Yeni Bir Prototip Daha...

T.C.

İSTANBUL KALKINMA AJANSI

İleri Güvenlik ve Koruma Teknolojileri

Kent-İçi Asimetrik Teröre Karşı Yeni Konsept ve Yenilikçi Balistik Ürünler

TR10/16/YNY/0016

İSTKA PROJESİNDE YENİ BİR PROTOTİP DAHA….

"İSTKA-İleri Güvenlik ve Koruma Teknolojileri: Kent-İçi Asimetrik Teröre Karşı Yeni Konsept ve Yenilikçi Balistik Ürünler" Projesi kapsamında planlanan özel nitelikli prototiplerden birisi daha ortaya çıktı.

"Nişancı Koruma Kalkan" olarak, özel ergonometrik ve balistik tasarımını takiben balistik nitelikli kompozit malzemeden imal edilen ürün kullanıma hazır hale getirildi.

Projenin en önemli ürünlerinden birisi olarak hem tabanca hem de tüfek mermilerine karşı olmak üzere iki farklı versiyonu olan "Nişancı Koruma Kalkanı" bu konuda ilk talebi yapan T.C. Cumhurbaşkanlığı ve T.C. Başbakanlık Koruma Birimlerine armağan edilecek.

İmalat öncesi hazırlanan deneysel balistik örneklere yapılan balistik atışlarda 11 mm kalınlığındaki kompozit kalkana gerçekleşen penetrasyon son derece sınırlı kalmış ve aşağıdaki mikroyapıdan da görüleceği üzere yüzeye yakın bölgede mermi parçalanarak durdurulmuştur.

Çengelköy Yerleşkesi: Bahçelievler Mh. Bosna Bul. No:140 34680 Çengelköy Üsküdar İstanbul  Tel: 444 79 97  Faks: 0(216) 327 96 31