Doğuş Üniversitesi Öğrencileri İçin
  Aday Öğrenciler İçin
  Ücretler

Ulaşım Bilgileri

İSTKA TR10/16/YNY- 0016 ''İleri Güvenlik ve Koruma Teknolojileri'' Projeleri İleri Koruma ve Güvenlik Prototipleri Ortaya Çıkmaya Başladı

T. C. Kalkınma Bakanlığı, İstanbul Kalkınma Ajansınca desteklenen ve MİT Lab’de yürütülmekte olan İSTKA TR10/16/YNY-0016 “İleri Güvenlik ve Koruma Teknolojileri” Projesi çalışmaları sonucunda, ileri koruma ve güvenlik prototipleri, örnekler ve deneysel setler geliştirilerek proje hedefleri gerçekleştirilmeye başlandı. 1.11.2017 tarihinde İSTKA izleyicileri Cüneyt Genç ve Özlem Mailoğlu’na da sunulan balistik amaçlı ileri tasarımlar incelendi ve değerlendirildi. Patent ve faydalı model kapsamında korumaya da alınan ürünler farklı mühimmatlara karşı üst düzey koruma sağlama kapasitesine sahip. El yapımı bombalar, tabanca, tüfek mermileri, suikast silahlarına karşı, Molotof saldırısına karşı ve her tür şiddet içeren taş, sopa ve darbeye dayanıklı ürünler büyük beğeni topladı.

İSTKA izleme ve değerlendirme uzmanları Cüneyt Genç ve Özlem Mailoğlu Proje gelişmelerini değerlendirdiler.

Proje çalışmalarında gerçekleştirilen hafif, etkin koruma kalkanları (tabanca, tüfek
ve AP özellikli mermilere karşı farklı modellerle)

AP(Armour Piercing) nitelikli mermilere karşı nişancı kalkanı (sniper shield)

Arkasında 4-6 güvenlik personelini koruma kapasitesine sahip balistik sütre; Aynı
zamanda dinamik harekat mobilitesine de sahip.

Çengelköy Yerleşkesi: Bahçelievler Mh. Bosna Bul. No:140 34680 Çengelköy Üsküdar İstanbul  Tel: 444 79 97  Faks: 0(216) 327 96 31