Tarih: 03 Ağustos 2021

17.08.2021 Kurum İçi Ek Madde 1 Yatay Geçiş için İngilizce Yeterlilik Sınavı (DÜİYES) Hk.

17.08.2021 Online İngilizce Yeterlik Sınavı (DÜİYES) Önemli Bilgilendirme

DÜİYES Announcement  için Tıklayınız

DÜİYES OUTLINE için  Tıklayınız

Yabancı Diller Birimi İngilizce Hazırlık Programı 2021-2022 Akademik Yılı Güz Yarıyılı (17 Ağustos) Online DÜİYES Usul ve Esasları

Sevgili Öğrencilerimiz,

2021-2022 Güz Dönemi İngilizce Yeterlik Sınavı (DÜİYES) 17 Ağustos 2021 Salı günü uzaktan gözetimli olarak çevrimiçi (online) ortamda gerçekleştirilecektir. Sınav iki oturumdan oluşmaktadır, öğrencilerimizin her iki oturuma da katılmaları gerekmektedir.

1. Oturum: 10.00 – 12.05
  2. Oturum: 13.00 – 14.20

Sınav, douonlineydb.dogus.edu.tr adresinde saat 10.00 itibariyle erişime açılacaktır. Öğrencilerin sistem üzerinde AYDINLATMA METNİ ve AÇIK RIZA METNİ’ni sınava başlamadan önce onaylamaları gerekmektedir. Tüm öğrencilerin, ilk oturum için saat 09.30ikinci oturum için ise 12.30 itibariyle atandıkları Microsoft Teams sınıflarında hazır bulunması ve kamera ile mikrofonlarını açmaları gerekmektedir. Öğrencilerin sınavda güncel fotoğraflı, geçerli kimlik belgesi (öğrenci kimlik kartı, TC kimlik belgesi, pasaport, sürücü belgesi) bulundurmaları önemlidir. Geçerli kimlik belgesi bulundurmayan öğrenciler sınava katılım sağlayamayacaktır.

Sınava kamera ve mikrofon ile katılmak istemeyen öğrencilerimizin 16 Ağustos Pazartesi günü saat 17.00 ‘e kadar dflu@dogus.edu.tr adresine gönderecekleri e-posta ile sınav tercihlerini bildirmeleri gerekmektedir. Bu öğrencilerimiz Üniversitemiz Dudullu Yerleskesi B1-04 nolu laboratuvarda bilgisayar üzerinden kamera ve mikrofon olmaksızın gözetmen öğretim görevlisi eşliğinde sınava katılabileceklerdir.

Sınava katılım şekli öğrencilerimizin tercihine bırakılmıştır. Kendilerine verilen süre içerisinde sınava Üniversitemiz Dudullu yerleşkesinde girmek istediği konusunda yazılı başvuruda bulunmayan öğrencilerimizin sınava “kamera ve mikrofon “açmak koşuluyla yerleşke dışından katılmak istediği varsayılacaktır.

* Sınav ile ilgili bilgiler öğrencilerimize 16 Ağustos Pazartesi Günü mail ile gönderilecektir.

17 August 2021 Online English Proficiency Exam (DÜİYES)

Foreign Languages Unit English Preparatory Programme 2021-2022 Academic Year Fall Semester Remotely Proctored Online DÜİYES Guidelines

Dear Students,

2021-2022 Fall Term English Proficiency Exam (DÜİYES) will be administered online on Tuesday, August 17, 2021 and will be remotely invigilated. The exam consists of two sessions and the students are required to attend both sessions.

Session 1: 10:00 - 12:05

Session 2: 13:00 - 14:20

The exam will be held at 10:00 at douonlineydb.dogus.edu.tr.  Students are obliged to approve PDP INFORMATION and EXPLICIT CONSENT TEXT on the platform prior to the start of their exam. All students must attend classes in Microsoft Teams where they were placed at 09.30 for the first session and at 12.30 for the second session. Students must have a valid ID with photo (student ID card, passport, driver's license) during the exam.

Students who do not want to attend the online exam with remote monitoring must state their exam preferences by sending an e-mail to dflu@dogus.edu.tr address via their e-mail address by August 16, 17:00. Those students can take the invigilated exam without a camera and microphone in the Computer Laboratory B1-04 located in Dudullu Campus.

Students are allowed their own preferences when it comes to taking the exam in campus or online. Students who do not state their preference to take the exam in Dudullu Campus with a written document until the stated deadline will be assumed to have preferred to sit the exam online with their camera and microphone turned on outside of the campus.

* Information about the exam will be mailed to the students on Monday, August 16, 2021.