Bilgi İşlem Merkezi

Bilişim alanındaki yenilikleri Doğuş Üniversitesi öğrencilerine sunmayı ilke edinen Doğuş Üniversitesi Bilgi İşlem Merkezi'nde verilen hizmetler Sistem/Ağ ve Teknik, Yazılım, Web Teknolojileri Birimleri tarafından sağlanmaktadır. Tek bir merkezden kontrol edilebilen sistem sayesinde kaynak paylaşımı, internet çıkışı ve merkezi bilgi depolama hizmetleri sağlanmaktadır.

Dudullu ve Çengelköy kampüsleri arasında kesintisiz, veri taşıyabilecek güçlü bir bilgi işlem alt yapısı bulunmaktadır. Öğrenciler, farklı kullanım amaçlarına yönelik olarak kurulan 12 adet bilgisayar laboratuvarı, 4 adet Mac laboratuvarı ve 3 adet Serbest Çalışma Alanlarından yararlanabilmektedir.

Bilgisayar laboratuvarlarında; matematik, istatistik, fen bilimleri, mühendislik ve tasarım gibi çeşitli alanlara yönelik güncel programlar, uygulamalar bulunmaktadır. Doğuş Üniversitesi'nde, dizüstü ya da masaüstü bilgisayar ile eş zamanlı çalışan, home theatre ses sistemine sahip, sunum ve dersleri teknolojik olanaklar ile besleyen 124 adet multimedya destekli sınıf yer almaktadır. Yerleşkelerdeki dersliklerin tamamına yakınında projeksiyon cihazı bulunmakta, görsel ve işitsel araçlar 12 amfide de sunulmaktadır.

İnternet erişim hızı 150 Mbps olan Doğuş Üniversitesi'nde her öğrencinin 1 TB bulut depolama alanı ve 50 GB eposta hesapları bulunmaktadır. Ayrıca her öğrenci 5 farklı cihaz ve platform üzerine ücretsiz son sürüm Microsoft Office programını kurabilmektedir. Doğuş Üniversitesi öğrencisi, bilgisayar, cep telefonu veya tabletler ile @dogus.edu.tr uzantılı e-posta hesaplarına ulaşabilmektedirler.

Üniversitenin kurulduğu günden bugüne yazılımlarını geliştirme görevini üstlenen Bilgi İşlem Merkezi Yazılım Birimi, öğrencilerin kullanımı için geliştirilen pek çok yazılıma destek vermektedir. Merkezimiz içerisinde Web Teknolojileri Birimi Doğuş Üniversitesi web sitelerinin tasarım, uygulama ve geliştirme işlemlerini yürütmekte, eğitim-öğretimi destekleyecek projeleri üniversiteye adaptasyonunu sağlamaktadır.

Bilgi İşlem Merkezi olarak misyonumuz ise ekip olarak teknolojiyi yakından takip etmek, üniversitemize taşımak ve daima bilgi teknolojilerinde en önde gidenlerden olmaktır.

Ekibimiz:

Ad SoyadUnvanE-Posta