Tarih: 04 Ekim 2021

2021-2022 Akademik Yılı – İNG203 Kodlu “İngilizce Eleştirel Okuma Ve Yazma Dersi” Muafiyet Sınavı Hakkında Bilgilendirme

EĞİTİM DİLİ TÜRKÇE OLAN BÖLÜM/PROGRAM ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE

2021-2022 Akademik Yılı

“İngilizce Eleştirel Okuma Ve Yazma Dersi” Çevrimiçi Muafiyet Sınavı

SINAVA KİMLER KATILABİLİR?

• 2021-2022 Akademik yılında Üniversitemize  yeni kayıt yaptıran (YKS 2021) ve kazandıkları bölümlerin/programların öğretim dili Türkçe olan öğrencilerimiz, hiçbir başvuruya gerek olmaksızın muafiyet sınavına katılım hakkına sahiptir.

İngilizce Eleştirel Okuma ve Yazma dersinden muaf olmak isteyen öğrencilerin bu sınava katılması gerekmektedir.

İngilizce Eleştirel Okuma ve Yazma Dersi muafiyet sınavına katılmak zorunlu değildir.

Öğrenciler muafiyet sınavına sadece kayıt oldukları yıl girebilirler. Sonraki yıllarda açılan muafiyet sınavına girme hakları bulunmamaktadır.

Sınava katılmayan ya da başarısız olan öğrenciler ilgili dersi almakla yükümlüdür.

SINAVA KİMLER KATILAMAZ?

• Daha önce İngilizce Eleştirel Okuma ve Yazma dersini alan öğrenciler katılamazlar.
  • Daha önce İngilizce Eleştirel Okuma ve Yazma dersi muafiyet sınavına katılmış olan öğrenciler sınava katılamazlar.
  • Öğretim Dili %100 İngilizce olan bölüm/program öğrencileri katılamazlar.

SINAV NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

• Sınav tarihi Akademik Takvim’de ilan edildiği gibi 23 Ekim 2021 Cumartesi günü yapılacaktır.
  • 2021-2022 Akademik Yılı Güz dönemi - İngilizce Eleştirel Okuma ve Yazma dersi muafiyet sınavı çevrimiçi (online) olarak yapılacaktır.
  • Sınav ilgili detaylı bilgi www.dogus.edu.tr web sayfamızdan “Duyurular” alanından daha sonra ilan edilecektir.