Tarih: 04 Nisan 2021

2021 Erasmus+ Öğrenci Öğrenim/Staj Hareketliliği Başvuruları Hakkında Bilgilendirme

Değerli Öğrencilerimiz,

Erasmus+ Projesi’nin 2021-2027 yıllarını kapsayan, yeni döneme ilişkin Erasmus+ Program Rehberi ve Teklif Çağrısı Avrupa Komisyonu tarafından yayınlanmış olup, Türkiye Ulusal Ajansı’nın önümüzdeki günlerde yeni döneme ilişkin Erasmus+ Uygulama El Kitabı’nı yayınlaması beklenmektedir.

Yeni proje ile birlikte önümüzdeki dönem faaliyetleri, yayınlanacak olan Uygulama El Kitabı’ndaki kurallara göre gerçekleşecektir. Yeni dönem başvuru şart ve koşulları kesinleştiğinde Doğuş Üniversitesi’nde 2021 Erasmus+ başvuru süreci başlatılacaktır.

Türkiye Ulusal Ajansı üniversitemizin de dahil olduğu yükseköğretim kurumlarıyla 2021 proje dönemine ilişkin aşağıdaki bilgileri paylaşmıştır:

“2021 sözleşme yılı için en erken proje başlangıç tarihinin 01 Eylül 2021 olması beklenmektedir. Dolayısıyla 2021 sözleşmesi kapsamında tahsis edilecek hibeler bakımından bu tarihten önce staj, öğrenim ve personel hareketliliği için faaliyet başlangıç tarihi belirlenmesi mümkün değildir.”

Konuyla ilgili Türkiye Ulusal Ajansı tarafından bildirilen tebliğ metni aşağıdaki gibidir:

“Bilindiği gibi 1 Ocak 2021 tarihi itibarıyla yeni Erasmus+ Programı başlamıştır. 2021 sözleşme yılı için kurallarda ve hibe miktarlarında değişiklik beklenmektedir. Söz konusu kurallar kesinleştiğinde hak edilen hibe miktarlarında ve  hareketlilik sürelerinde  değişiklik olabileceği gibi kazanılan hakkın yitirilmesi de söz konusu olabilir. Diğer taraftan,  Türkiye ile Avrupa Birliği arasında 2021-2027 yeni Erasmus+ programına katılım anlaşması ile 2021 Yılı Delegasyon Anlaşması henüz imzalanmamıştır. Söz konusu anlaşma süreçlerinde yaşanacak gecikmelerden veya aksaklıklardan kaynaklanabilecek maddi veya manevi kayıplardan  kurumumuz ve Türkiye Ulusal Ajansı sorumlu tutulamaz.”

Süreç ile ilgili tüm duyuru ve güncel bilgileri web sitemiz ve sosyal medya hesaplarımız üzerinden takip edebilirsiniz.

İnstagram Hesaplarımız: 

@dogusinternational
@dogusuniv

Doğuş üniversitesi
Uluslararası ilişkiler ve Erasmus Ofisi