Tarih: 24 Şubat 2023

2022-2023 Akademik Yılı – Bahar Yarıyılı İNG203 Kodlu “İngilizce Eleştirel Okuma ve Yazma Dersi” Muafiyet Sınavı Hakkında Bilgilendirme

2022-2023 AKADEMİK YILI – BAHAR YARIYILI İNG203 KODLU “İNGİLİZCE ELEŞTİREL OKUMA VE YAZMA DERSİ” MUAFİYET SINAVI HAKKINDA BİLGİLENDİRME

EĞİTİM DİLİ TÜRKÇE OLAN BÖLÜM/PROGRAM ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE

2022-2023 AKADEMİK YILI

“İNGİLİZCE ELEŞTİREL OKUMA VE YAZMA DERSİ” ÇEVRİMİÇİ MUAFİYET SINAVI 

SINAVA KİMLER KATILABİLİR?

  • 2022-2023 Akademik yılında Üniversitemize yeni kayıt yaptıran (YKS 2022/DGS 2022/EK Yerleştirme 2022) ve kazandıkları bölümlerin/programların öğretim dili Türkçe olan öğrencilerimiz, başvuruya gerek olmaksızın muafiyet sınavına katılım hakkına sahiptir.
  • İngilizce Eleştirel Okuma ve Yazma dersinden muaf olmak isteyen öğrencilerin bu sınava katılması gerekmektedir.
  • İngilizce Eleştirel Okuma ve Yazma Dersi muafiyet sınavına katılmak zorunlu değildir.
  • 2022-2023 Akademik yılında İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Sınıfı Eğitimine devam eden öğrencilerimiz sınava katılabilirler.
  • Öğrenciler muafiyet sınavına sadece kayıt oldukları yıl girebilirler.
  • Sınava katılmayan ya da başarısız olan öğrenciler ilgili dersi almakla yükümlüdür.
  • Güz yarıyılında İNG203 muafiyet sınavına katılmış olan ya da Güz yarıyılında İNG203 dersini alan öğrenciler Bahar yarıyılında düzenlenecek olan İNG203 muafiyet sınavına katılamaz.

SINAV NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

  • 2022-2023 Akademik Yılı Bahar dönemi eğitimi Üniversitemiz Senatosu tarafından alınan kararla “Çevrimiçi” (online) olarak gerçekleştirileceğinden, İngilizce Eleştirel Okuma ve Yazma dersi muafiyet sınavı da çevrimiçi (online) olarak yapılacaktır.
  • Sınav 4 Mart 2023 Cumartesi günü saat 15:00’de Douonline Sınav sisteminde gerçekleştirilecektir. DounlineSınav üzerinden yapılacak sınavların katılımına yönelik bilgilendirme dokümanları Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından öğrenci eposta adreslerinize gönderilmiştir.

*** İngilizce Eleştirel Okuma ve Yazma dersinin muafiyet sınavına katılan öğrenciler, başarılı oldukları takdirde dersin bulunduğu yarıyılda muaf sayılacakları için AKTS haklarını farklı bir ders alarak kullanabileceklerdir.

İletişim adresi: dflu@dogus.edu.tr

Başarılar dileriz,