Tarih: 10 Ekim 2022

2022-2023 Akademik Yılı – İNG203 Kodlu “İngilizce Eleştirel Okuma Ve Yazma Dersi” Muafiyet Sınavı Hakkında Bilgilendirme

EĞİTİM DİLİ TÜRKÇE OLAN BÖLÜM/PROGRAM ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE

2022-2023 Akademik Yılı

“İngilizce Eleştirel Okuma Ve Yazma Dersi” Muafiyet Sınavı

SINAVA KİMLER KATILABİLİR?

• 2022-2023 Akademik yılında Üniversitemize  yeni kayıt yaptıran (YKS 2022/DGS 2022/EK Yerleştirme 2022 ) ve kazandıkları bölümlerin/programların öğretim dili Türkçe olan öğrencilerimiz, hiçbir başvuruya gerek olmaksızın muafiyet sınavına katılım hakkına sahiptir.
  • İngilizce Eleştirel Okuma ve Yazma dersinden muaf olmak isteyen öğrencilerin bu sınava katılması gerekmektedir.
  • İngilizce Eleştirel Okuma ve Yazma Dersi muafiyet sınavına katılmak zorunlu değildir.
  • 2022-2023 Akademik yılında İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Sınıfı Eğitimine devam eden öğrencilerimiz sınava katılabilirler.
  • Öğrenciler muafiyet sınavına sadece kayıt oldukları yıl girebilirler.

İSTİSNAİ DURUMLAR NELERDİR ?

• 2021-2022 Akademik yılında hem Güz hem Bahar yarıyılında İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Sınıfı Eğitimi almış olan öğrencilerimiz sınava katılabilirler.
  • 2021-2022 Akademik yılında hem Güz hem Bahar döneminde kayıt dondurma işlemi gerçekleştiren öğrencilerimiz sınava katılabilirler.

Sınava katılmayan ya da başarısız olan öğrenciler ilgili dersi almakla yükümlüdür.

SINAV NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

• Sınav tarihi Akademik Takvim’de ilan edildiği gibi 15 Ekim 2022 Cumartesi günü, Üniversitemiz sadece Dudullu Yerleşkesi’nde YÜZ YÜZE  olarak yapılacaktır.
  • Sınav salon bilginizi ve oturum saatinizi https://sks.dogus.edu.tr/ adresi üzerinden öğrenci e-posta adresi bilginiz ve şifreniz ile öğrenebilirsiniz.
  • Sadece sınava katılma hakkı olan öğrenciler sınav ve oturum bilgilerine erişim sağlayabilirler.
  • Sınavınız optik formda gerçekleştirileceği için sınava gelirken mutlaka yanınızda sınav için kurşun kalem ve silgi getirmeyi unutmayınız.

Başarılar dileriz,