Tarih: 05 Kasım 2021

44 (c) Maddesi Gereğince Azami Öğrenim Süresi Sona Eren Öğrencilerimizin Dikkatine

2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 44 (c) maddesi gereğince azami öğrenim süresi sona eren ve anılan kanun gereği azami süresini tamamlayıp sınavlara girme hakkı elde eden öğrencilerin bu derslerden uygulamalı, uygulaması olan ve daha önce alınmamış (kayıt olunmamış) derslere bir defaya mahsus olmak üzere “talepleri halinde” eğitim-öğretim yılı içerisinde güz ve bahar yarıyıllarında dersin açıldığı dönemde devam edebilirler.

Lisans düzeyinde 2014 yılı ve öncesi girişli, Önlisans düzeyinde 2017 ve öncesi girişli öğrencilerimiz derse kayıtlanmak için Dekanlık/Müdürlüklere dilekçe ile  başvuru yapmalıdır.

Başvuru için aşağıdaki işlemleri yapmanız gerekmektedir.

• Başvuru formu için tıklayınız.
  • Başvuru formlarının öğrenciler tarafından doldurulup imzalanarak pdf veya fotoğraf olarak Üniversite uzantılı e-posta adresinden Dekanlık / Müdürlük sekreterliğine e-posta yoluyla iletilmeli ya da elden teslim edilmelidir.

Fakülte/Müdürlük Sekreterlikleri E-Mail Adresleri

Fen Edebiyat Fakültesi

fef@dogus.edu.tr

Hukuk Fakültesi

hf@dogus.edu.tr

iibf@dogus.edu.tr

Meslek Yüksekokulu

myo@dogus.edu.tr

mf@dogus.edu.tr

Sanat ve Tasarım Fakültesi

stf@dogus.edu.tr

• Öğrencilerden gelen başvuru formu, 5 iş günü içerisinde Dekanlık/Müdürlük tarafından sonuçlandırılarak karar Öğrenci İşleri Müdürlüğüne iletilecektir.
  • Öğrenci İşleri Müdürlüğü formda talep edilen dersleri öğrenci otomasyon sistemine ekleyerek öğrencilerin mali kayıtlarını tamamlayabilmeleri için iletişime geçecektir.

Azami Öğrenim Süresini Dolduran ve 44. Madde Kapsamında Ek Sınav hakkını kullanmak isteyen öğrenciler Akademik Takvim de belirlenen tarihlerde başvuru yapabileceklerdir.

Bilgilerinize sunar, başarılar dileriz.