Tarih: 16 Şubat 2024

44 (c) Maddesi Gereğince Azami Öğrenim Süresi Sona Eren Öğrencilerimizin Dikkatine

2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 44 (c) maddesi gereğince 4 yıllık azami öğrenim süresi sona eren ve Üniversiteye giriş yılı Lisans öğrencilerinden 2016 ve öncesi, Önlisans öğrencilerinden 2019 ve öncesi olan öğrencilerimiz anılan Kanun gereği ek sınav hakkı için, sınav başvurularını 19-21 Şubat 2024 tarihlerinde yapılması gerekmektedir. Başvuru sonuçları 22 Şubat 2024 tarihinde üniversitemiz Öğrenci Bilgi Sisteminde (OBS) yayınlanacak ve sınavlar 23-27 Şubat 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Ek Sınav

• Kayıtlı oldukları bölüm/programların ders planlarında yer alan tüm dersleri almış, başarısız ders sayısı en fazla beş olan öğrenciler 2547 sayılı Kanun’un 44. maddesinin “c” bendinde belirtilen ek sınav haklarından yararlandırılır.
  • Öğrencilere, azami öğretim süreleri sonunda kayıtlı oldukları programdan mezun olabilmeleri için öncelikle hiç almadığı, alıp devam koşulunu yerine getirmediği ve başarısız oldukları bütün dersler için iki ek sınav hakkı verilir.
  • İki ek sınav sonunda başarısız ders sayısını beş derse indiren öğrencilere üç yarıyıl sınav hakkı verilir.

Başvuru için aşağıdaki işlemleri yapmanız gerekmektedir.

• Başvuru formlarının öğrenciler tarafından doldurulup imzalanarak Danışmanı/Program Başkanı onayı ve sınav ücreti ödeme onayı alındıktan sonra pdf veya fotoğraf olarak Üniversite uzantılı e-posta adresinden Dekanlık / Müdürlük sekreterliğine e-posta yoluyla iletilmeli ya da elden teslim edilmelidir.

Fakülte/Müdürlük Sekreterlikleri E-Mail Adresleri

• Fen Edebiyat Fakültesi fef@dogus.edu.tr
  • Hukuk Fakültesi hf@dogus.edu.tr
  • İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi iibf@dogus.edu.tr
  • Meslek Yüksekokulu myo@dogus.edu.tr
  • Mühendislik Fakültesi mf@dogus.edu.tr
  • Sanat ve Tasarım Fakültesi stf@dogus.edu.tr

Fakülte/Yüksekokulu sekreteri tarafından öğrencilerden gelen başvuru formu, Program Başkanı/Danışmandan onay alınarak Öğrenci İşleri Müdürlüğüne iletilecektir.

Öğrenci İşleri Müdürlüğü, öğrencilerin sınava girecek oldukları dersleri öğrenci otomasyon sistemine ekleyecek ve öğrencilere bilgilendirme için e posta gönderecektir.

Mali İşler Onayı:

44/C ödemeleri için sanal pos sistemi sadece 19 Şubat 2024 tarihinde kullanıma açık olacaktır. 20-21 Şubat 2024 tarihlerinde kredi kartı ile yapılacak ödemeler Çengelköy ve Dudullu Yerleşkelerinde fiziksel postan tek çekim ile yapılacaktır. Havale/EFT ile yapılacak ödemeler için banka hesap bilgilerimiz aşağıda paylaşılmaktadır.

SANAL POS ERİŞİM LİNKİ:

BANKA HESAP BİLGİLERİ:

TÜRK EKONOMİ BANKASI (TEB)

IBAN :TR75 0003 2000 0000 0017 0219 74

YAPI KREDİ BANKASI

IBAN :TR51 0006 7010 0000 0095 7642 73

**Ö N E M L İ ** HAVALE YAPAN ÖĞRENCİLER AÇIKLAMA KISMINA AD SOYAD VE OKUL NUMARASINI MUTLAKA YAZMALIDIR!

Uygulama esasları için tıklayınız