Tarih: 25 Eylül 2019

İngilizce Eleştirel Okuma ve Yazma Dersi Muafiyet Sınav Koşulları

SINAVA KİMLER KATILABİLİR?

- 2019-2020 Akademik yılında Üniversitemize  yeni kayıt yaptıran ve kazandıkları bölümlerin öğretim dili Türkçe olan öğrenciler, hiçbir başvuruya gerek olmaksızın muafiyet sınavına katılım hakkına sahiptir.

- Öğrencilerin İngilizce Eleştirel Okuma ve Yazma dersinden muaf olmaları için bu sınava katılması gerekmektedir.

- Öğrenciler muafiyet sınav sınavına sadece kayıt oldukları yıl girebilirler. Sonraki yıllarda açılan muafiyet sınavına girme hakları bulunmamaktadır.

Sınava katılmayan ya da başarısız olan öğrencilerin sınav hakları kalmamakla birlikte öğrenciler ilgili dersi almakla yükümlüdür.

2018 yılı ve öncesinde Üniversitemize öğretim dili Türkçe olan programlara/bölümlere kayıt yaptıran daha önce İngilizce Eleştirel Okuma ve Yazma dersini almamış ve muafiyet sınavına katılmamış  lisans ve önlisans öğrencileri sadece 2019-2020 Akademik yılına mahsus olmak üzere; dilekçe ile başvurmak koşuluyla sınav hakkı talep edebilirler.

SINAVA KİMLER KATILAMAZ ?

- Belirtilen belgeleri eksik ya da hatalı getiren öğrenciler sınava katılım sağlayamazlar.

- Daha önce İngilizce Eleştirel Okuma ve Yazma dersini alan öğrenciler katılamazlar.

- Daha önce muafiyet sınavına katılmış olan öğrenciler sınava katılamazlar.

- Öğretim Dili %100 İngilizce olan bölüm öğrencileri katılamazlar.

- Evraklarını başvuru süresi olan 02 Ekim 2019 tarihinden sonra getiren öğrenciler sınava katılamazlar.

- Sınav listelerinde ismi olmayanlar sınava katılamazlar.

SINAVA KATILMAYI TALEP EDEN ÖĞRENCİLER İÇİN BAŞVURU İŞLEMLERİ NELERDİR?

- 2018 yılı ve öncesinde kayıt yaptıran mevcut öğrencilerimizin sınava başvurabilmek için ilişikteki formu eksiksiz doldurup bir adet transkript belgesi ile birlikte Yabancı Diller Birim Sekreterliğine başvurmaları gerekmektedir.

Son başvuru tarihi 02 Ekim 2019 Çarşamba günü 17.30’dur