Tarih: 26 Mart 2021

Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS), DouOnline ve DouOnlineSınav Sistemleri Şifre Değişikliği Hakkında

Sevgili Öğrencilerimiz,

ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetimi Sistemi kapsamında “Siber Güvenlik” nedeniyle e-posta, web uygulamaları vb. sistemlerde kullanılmakta olan mevcut şifre ile Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS), DouOnline ve DouOnlineSınav sistemlerine girişte kullanılan şifrelerin ayrı olması gerekmektedir.

Müdürlüğümüz tarafından 03.04.2021 saat 09.00'da sistem değişikliği yapılacaktır. Bu değişiklik ile;

• Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS), DouOnline ve DouOnlineSınav sistemleri girişlerinde kullanılan mevcut yapı sonlandırılacaktır. Bu nedenle ilgili sistemlere kullanmakta olduğunuz şifreniz ile giriş yapılamayacaktır.
  • İlk olarak Öğrenci Bilgi Sistemine (OBS) kullanıcı adı (öğrenci numaranız) ve yeni şifreniz ile giriş yapılmalı ve şifre değiştirilmelidir.
    • Yeni şifreniz, ilk giriş için T.C. Kimlik Numaranız olacaktır. İlk giriş sonrasında açılan ekrandan şifrenizi değiştirmeniz gerekmektedir.
      • Şifre tanımlarken aşağıdaki hususlara dikkat ediniz:
        • Şifreniz, mevcut (e-posta) şifreniz ile aynı olmamalıdır.
        • Tahmin edilebilir olmamalıdır. Örneğin şu bilgileri içermemelidir; hesap adı, telefon numarası, doğum tarih, aile fertlerinden birinin adı, vs.
        • Şifrenin içinde en az bir büyük harf bulunabilir.
        • Şifrenizde en az bir sayı bulunabilir.
        • Şifrenizde bulunan sayılar veya harfler ardışık olmamalıdır.
        • Şifreniz bulunan sayılar veya harfler en fazla 2 defa tekrar etmelidir.
        • Şifrenizi hiç kimseyle paylaşmayınız.
  • Öğrenci Bilgi Sistemi’nde (OBS) yapılacak şifre değişikliği otomatik olarak DouOnline ve DouOnlineSınav sistemlerine aktarılacak ve eşitlenecektir.
  • Öğrenci Bilgi Sistemi’nde (OBS) şifre değişikliği yapılırsa, DouOnline ve DouOnlineSınav sistemlerinde de değişmiş olacaktır.
  • Mevcut kullanıcı adı ve şifreniz, e-posta, web uygulamaları vb. kullanılmaya devam edilecektir.
  • Örnek
    • Öğrenci Kullanıcı