Tarih: 05 Mayıs 2017

TR10/15/YNK/0056 AKILLI MALZEMELER: Mülti-Sektörel Arastırma& Yenilikçilik ve Uygulama Platformu Projesi

Üniversitemiz Makine Mühendisliği Bölümünde yürütülmekte olan ve T. C. Kalkınma Bakanlığına bağlı İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından desteklenen, TR10/15/YNK/0056 kodlu “AKILLI MALZEMELER: Mülti-Sektörel Arastırma & Yenilikçilik ve Uygulama Platformu” Projesi çalışmaları sonucu geliştirilen “akıllı balistik” malzemeler uygulaması ile imal ettirilen güvenlik kabini üniversitemiz girişine monte edildi.

Akıllı balistik ile ilgili yenilikçi malzemelerin geliştirilmesi ve balistik atışlı testler sonucunda gerçekleştirilen kompozit esaslı yapılarla, farklı koruma uygulamaları mümkün hale geldi. Güvenlik kulübe uygulaması buna bir örnek olarak, projede işbirliği yapılan Bilsan Ltd tarafından imal edildi.

Proje çalışmalarında gelinen aşamada, geliştirilen yenilikçi malzeme ve kaplama sistemlerinin endüstriyel uygulamaları yapılmaktadır.