Tarih: 12 Nisan 2022

YABANCI DİLLER BİRİMİ 2021-2022 ERASMUS+ Online Konuşma Sınavı ile ilgili Önemli Bilgilendirme

2021-2022 ERASMUS+ Sözlü Sınav Randevu Listeleri için Tıklayınız

Sınav Tarihi: 15.04.2022

Saat: 15:00 - 19:00 (her öğrenci için en fazla 10 dk.)

Platform: MS TEAMS (çevrimiçi)

• Öğrenciler gruplar halinde oturumlara atanmıştır. Websitesinde yayınlanan listeleri kontrol ederek hangi oturumda olduğunuzu öğrenebilirsiniz.

• Öğrenciler kendilerine atanan oturumlara göre belirlenen saat aralığında Microsoft Teams'de hazır bulunmalı ve sınav görevlisinin aramasını beklemelidir.

• Öğrenciler web sitesinde ilan edilecek randevu listelerine göre çağrılacaktır. Öğrencilerin belirlenen oturum sırasında herhangi bir zamanda aranabileceğini unutmayın, bu nedenle verilen süre içinde sınav görevlisinin çağrısına hazır olun.

• Öğretim elemanları öğrencileri en fazla iki kez arayacaktır.

• Sınav süresi içinde sınavla ilgili herhangi bir teknik sorunla karşılaşırsanız hemen destek@dogus.edu.tr adresine e-posta gönderin.

Sınavın İçeriği:

• 2 ısınma sorusu

• 4-5 soru: Öğrencilerin belirli konular hakkındaki görüşleri, hobiler, ilgi alanları, planlar, dilekler ve diğer genel konular hakkında.

Belgeler: Sınav başlangıcında Microsoft Teams aracılığıyla sınav görevlilerine geçerli bir kimlik kartı (öğrenci kimlik kartı, ehliyet, TC kimlik kartı veya Pasaport) gösterilmelidir. Öğrencilerin sınav başlamadan önce kartlarını hazırlamaları gerekmektedir.

Ekipman: Kamera ve Mikrofon

• Sınavın geçerli olabilmesi için öğrencilerin aktif kameralara ve dahili veya harici mikrofonlara sahip olduklarından emin olmaları gerekir. Çalışan bir kamerası ve mikrofonu olmayan öğrenciler, telefonlarının kamera ve mikrofonunu kullanabilirler