Tarih: 14 Mart 2019

Diriliş Ertuğul Ekibi Doğuş Üniversitesinde!

Türk televizyon tarihinin başarılı dizileri arasında yer alan Diriliş Ertuğul’un senaristi Mehmet Bozdağ, oyuncuları Ayberk Pekcan ve Engin Öztürk, Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sami Şener’in moderatörlüğünde öğrencilerimizle söyleşi gerçekleştirdiler.

Dizinin senaristi Mehmet Bozdağ konuşmasına, dizinin doğuş hikayesini anlatarak başladı. Dizide görsel anlamda her detayı derinlemesine düşündüklerinden ve diziye başlarken amacının milli duyguları uyandırmak, kendi tarihimizi anlatmak, insanları bu noktada birleştirmek istediğini ifade etti. Ayrıca Bozdağ, her bir kıyafetin, duruşun, sözün, oturuşun ve kalkışın en az senaryo kadar önemli olduğunu vurgulamış ve sosyolojik analizlerin bir toplumu ve dolayısıyla bir zamanı anlamanın en kilit noktası olduğunu vurgulamıştır. Bozdağ sözlerine şöyle devam etti: '' Kendime Anadolu’da hakimiyet kurmak isteyen 3 büyük güç Moğollar, Haçlılar ve Türkler, arasından neden ve nasıl Türkler Anadolu’ya hakim olmuştur diğerleri olmamıştır?’’ sorusunu sordum ve izleyicinin de bu soruyu sormasını istedim ve cevabını vermeyi amaçlayarak bu senaryonun temellerini oluşturdum.''

Ayberk Pekcan ise “Diriliş Ertuğrul dizi gençler tarafından sevilerek izleniyor, bu sadece bizim başarımız değil sizin de başarınız, insanları bir araya getiren projeler sevilir. Diziyi çok sevdim bana çok şey kattı, aslında herkese biraz bir şeyler kattığını düşünüyorum çünkü sadece Türkiye'de değil dünyada da başarılı oldu ve belli bir bilinci uyandırdı. Bu dizide olmaktan gurur duyuyorum.” dedi.

Engin Öztürk dizi hakkında “Bu dizi öyle bir şey ki, burada oynamaya başladıktan sonra hayatınıza eski siz olarak devam edemiyorsunuz. Farklı bir dünyada veya zamanda gibi hissediyorsunuz kendinizi. Ben herkese tavsiye ederim gelebilenler mutlaka gelmeli ve o havayı bir kez olsun tatmalı. Bir kere dizide sandalye yok, yere oturarak yemek yiyorsunuz. Farklı hissetmemek elimizde değil. Ben diziye sonradan dahil oldum; dolayısıyla yolculuğuna devam eden bir trene binmek gibi bu; belli ritimde giden bir iş vardı ve buna uyum sağlamak zorundaydım.” diyerek sözlerini tamamladı.

Sosyoloji kulübü tarafından düzenlenen etkinlik öğrencilerimizin Diriliş Ertuğrul senarist ve oyuncularına sordukları sorular ile devam etti.