Tarih: 01 Aralık 2020

TÜBİTAK ve Fransa Dışişleri Bakanlığı Bosphorus Ortak Proje Çağrısı Sonuçlandı

Doğuş Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Emel Önal Dumanoğlu’nun ‘’Agrege olmayan, yüksek oranda signlet oksijen üretebilen, yakın kızıl ötesi bölgede uyarılabilen ışığa duyarlı yeni ftalosiyanin türevleri: tümör hedefli bio-uyumlu poli (benzil malat) nano parçacıklarında enkapsülasyonu ve anti-kanser foto dinamik etkilerinin incelenmesi ‘’ başlıklı projesi ile "Protocol for Programme of Integrated Actions (PIA) - Bosphorus" çerçevesinde, 2020 yılında açılan ortak araştırma projeleri çağrısı kapsamında desteklenecek altı projeden biri olmuştur.

 

16 Temmuz 2003 tarihinde, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Fransa Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı arasında imzalanmış olan "Protocol for Programme of Integrated Actions (PIA) - Bosphorus" çerçevesinde, 2020 yılında açılan ortak araştırma projeleri çağrısı kapsamında toplam 6 projenin desteklenmesine karar verilmiştir.

Desteklenmesine karar verilen projeler arasında Doğuş Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Emel Önal Dumanoğlu’nun da projesi bulunmaktadır.

Doğuş Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Endüstri Mühendisliği (İngilizce) öğretim üyesi Dr. Emel Önal Dumanoğlu’nun yürütücüsü olduğu ‘’Agrege olmayan, yüksek oranda signlet oksijen üretebilen, yakın kızıl ötesi bölgede uyarılabilen ışığa duyarlı yeni ftalosiyanin türevleri: tümör hedefli bio-uyumlu poli (benzil malat) nano parçacıklarında enkapsülasyonu ve anti-kanser foto dinamik etkilerinin incelenmesi ‘’ Başlıklı Uluslararası Projesi Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Fransa Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı arasında imzalanmış olan ‘’Protocol for Programme of Integrated Action  (PIA). – Bosphorus’’ çerçevesinde TÜBİTAK Fransa Dışişleri Bakanlığı Bosphorus Projesi olarak kabul edilmiştir.