Tarih: 18 Aralık 2020

Doğuş Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tarık Baykara Balistik Operasyon Kalkanlı Mobil Platform: DoğuşOpMobil’in PATENTİNİ ALDI.

Balistik çelik bir kalkan monte edilmiş ve uzaktan kumanda ile çalıştırılan DoğuşOpMobil, emniyet, güvenlik ve savunma güçlerimizin karşı karşıya geldikleri ve gelecekte gelebileceği toplu kalkışma, isyan, şiddete dayalı protesto, vandalizm, holiganizm türü saldırılar karşısında etkin bir biçimde kullanılabilecek bir tasarıma sahiptir. Kendinden önce gelen tasarımlardan oldukça hafif, pratik, hızlı, manevra kabiliyeti yüksek ve etkin koruma tasarımı ile ardında en az 10‐12 kişilik bir tim için yararlı olan bir mobil operasyon sistemi bulunmaktadır. 

 

DoğuşOpMobil ile birlikte yeni tasarlanmış veya var olan, yükleyici amaçlı olarak mevcut olabilecek bir araç platformu üzerine, hidrolik sistemlerinden de yararlanılarak açılır-kapanır kompozit esaslı balistik kalkan üzerinde rahat görüş imkânı sağlayan hafif kompozit cam bulunmaktadır. Tüm bunlara ek olarak farklı destek ekipmanları ve aksesuarları (aydınlatma, sis ve göz yaşartıcı püskürtme sistemi, tazyikli su püskürtme bağlantısı, ses sistemi, video kayıt sistemi ve benzeri) ile komple bir mobil operasyon platformu ortaya konulmaktadır. 4 teker çekişli ve ağır hizmet tip lastiklere sahip, 360 o dönme yetenekli, 2‐3 hız opsiyonlu ve sürati 10‐40 km/saat olabilen, joystick kontrollü ve sürücü mahalli de balistik kompozit zırh donanımlı bir sisteme sahiptir. DoğuşOpMobil, emniyet, güvenlik ve savunma birimlerimiz için müstesna bir avantaj sağlayarak; barış, sükûnet, asayiş ve huzurun sağlanmasında çok büyük katkılar sağlayacaktır.