Tarih: 14 Ocak 2022

Öğretim Üyelerimiz, Doç. Dr. Burcu ZEYBEK ve Dr. Öğr. Üyesi İlknur DOĞU ÖZTÜRK’ün hazırladıkları proje VEKAM tarafından destekleniyor

 

Meslek Yüksekokulu, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğretim üyelerinden Doç. Dr. Burcu Zeybek ve Dr. Öğr. Üyesi İlknur Doğu Öztürk, Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM) ile 24 aylık bir süreci kapsayan projenin protokolünü imzaladılar. “Marka Kent Yaratma Sürecinde Müzelerin Rolü: Ankara Örneği” başlıklı proje Koç Üniversitesi VEKAM tarafından desteklenmeye layık görüldü. Kültürel mirasın marka kent yaratma sürecinde önemine dikkat çekmek; kentlerin marka iletişimi yönetimleri kapsamında müzelerin çekici unsurlar olarak algılanması konusunda tespitlerde bulunmak, marka kentlerin iletişim sürecinde müzelerin rolünü tespit etmek ve kültürel mirastan marka kent yaratma ve markanın sürdürülebilirliğini sağlama konusuna öneriler getirmek amacıyla hazırlanan proje kapsamında çeşitli paneller, eğitimler, uygulamalar ve akademik yayınlar gerçekleşecek.

VEKAM Hakkında: Başkent Ankara ve çevresiyle ilgili araştırmalar yapan Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM), bilim, kültür ve sanat dünyasına hizmet amacıyla 1994 yılında kuruldu. VEKAM bünyesinde, Vehbi Koç’un hayatına ait belgelere dayanarak gerçekleştirilen çalışmaların yanı sıra Ankara ve çevresinin kültürel mirasının, tarihinin ve ekonomisinin araştırılması, belgelenmesi ve korunmasına yönelik akademik çalışmalar yürütülmektedir. VEKAM ayrıca Ankara ve çevresi ile ilgili kitap, tez, makale ve süreli yayınlardan oluşan kapsamlı uzmanlık kütüphanesi ve zengin arşiviyle her yaştan araştırmacıya hizmet sunmaktadır. Ankara konusunda dünya çapında bir başvuru kaynağı olmak VEKAM’ın öncelikli hedefleri arasında yer alırken, VEKAM Yayınları da her geçen gün gelişen bir kaynak haline gelmektedir.