Tarih: 19 Nisan 2022

Sayın Dr. Ece ÖZKAN ELSEN 'Sağlık Alanında Makine Öğrenmesine Giriş: Bir Hayatta Kalma Rehberi' başlıklı konuşmasını gerçekleştirdi.

Doğuş Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü'nün yürüttüğü 'Sağlık Alanında Makine Öğrenmesine Giriş: Bir Hayatta Kalma Rehberi' başlıklı konuşma, ETH Zurih Üniversitesi Institute of Machine Learning Öğretim Üyesi Sayın Dr. Ece ÖZKAN ELSEN tarafından 19 Nisan 2022 tarihinde gerçekleşti.

Bu konuşmada, biyomedikal uygulamalara ilgi duyan bir kitleyle makine öğrenimi disiplinine yarı teknik bir giriş yapıldı ve ardından yaygın olarak kullanılan algoritma türlerini, bu algoritmaların çözebileceği tipik görevleri ve sağlık hizmetlerindeki mevcut makine öğrenimi uygulamalarının somut örnekleri tanıtıldı.  Makine öğrenimi destekli tıbbın zorlukları ve potansiyel etkisinin tartışılarak devam ettiği konuşma, Sayın Dr. Ece ÖZKAN ELSEN’in  kendi mevcut araştırma örnekleri ile sonlandı.

Doğuş Üniversitesi olarak Dudullu Yerleşkemizde gerçekleştirdiği bu konuşma için, Sayın Dr. Ece ÖZKAN ELSEN’e katkılarından dolayı teşekkür ederiz.