Tarih: 06 Ocak 2022

9. Uluslararası İpekyolu Film Ödülleri Sahiplerini Buldu

Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SETEM) tarafından, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü katkılarıyla ve Beyoğlu Belediyesi desteğiyle düzenlenen 9. Uluslararası İpekyolu Film Ödülleri, 6 Aralık 2021 Pazartesi günü saat 20:00’da Atlas Sineması’nda gerçekleştirilen törende sahiplerini buldu.

Bu yıl Uluslararası İpekyolu Film Yarışmasına Türkiye, Çin, Kırgızistan, Özbekistan, Azerbaycan, Kazakistan, İtalya, Suriye, Hindistan, Irak, Yunanistan, İran, Afganistan ve Pakistan olmak üzere toplamda 3089 film katıldı.

SETEM Emek Ödülü ise 1975 yılında Arzu Film ile başlayan sinema macerası boyunca senaryoları ve yönettiği filmlerle sinema severlere farklı bakış açıları sunan ve her filmi merakla beklenen ender yönetmenlerimizden olan Yavuz Turgul’a verildi.

Doğuş Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Bülbül’ün de ön jürisinde ve ödül töreninde yer aldığı festivale bu yıl ilgi büyüktü.

Ödüller listesini ve jüri üyeleri bilgilerini aşağıda görebilirsiniz.

ULUSLARARASI İPEKYOLU KISA FİLM ÖDÜLLERİ

Uluslararası İpekyolu En İyi Kurmaca Film: Tremble / Amil Amal (AZERBAYCAN)

Uluslararası İpekyolu En İyi Yönetmen: Bir Nehir Kıyısında / M.Furkan Daşbilek (TÜRKİYE)

Uluslararası İpekyolu En İyi Senaryo Ödülü: Zamharir / Reza Fathi (İRAN)