Tarih: 24 Mart 2022

Dou Teknoloji Merkezinde Projeleriniz Hayata Geçiyor!

DOU – Teknoloji Takımı, yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanan araç teknolojileri üzerine Ar-Ge ve Ür-Ge faaliyetlerinde bulunmak ve ilerleyen süreçte yerli araç üretimine katkı sağlamak amacıyla Doğuş Üniversitesi öğrencileri tarafından 2021 yılında kuruldu. Misyonumuz, dünya ülkelerinde ağırlıklı olarak kullanılan fosil yakıtlara olan bağımlılığı azaltmak, bunun için yeni alternatif kaynaklar bulmak ve çevre dostu, yaşan standartlarını yükselten projeler üretmektir. Ayrıca, önemli teknolojiler arasında gösterilen ve günümüz dünyasının da hızla önem kazanan otonom teknolojileri, İHA-SİHA ve savunma teknolojileri üzerine projeler geliştirmek ve katkı sağlamaktır.

DOU Teknoloji Merkezi’nde, üniversitemiz öğrencileri ticarileşmesini ön gördükleri projelerini hayata geçirmek için çalışma imkânı sunuyoruz.

Dou Teknoloji Merkezinde bizimle çalışmaya başlayan start-up’lar :

Steppe Games

Bilgisayar ve mobil oyun sektörüne odaklanmış, amatör ruhunu hiç kaybetmeyen, oyun geliştirmenin her yönü konusunda tutkulu üç sokak sanatçısıyız.

Amacımız, eğlenceli ve rahat bir çalışma ortamında ruhlarını hiç kaybetmeyen sokak sanatçıları yetiştirmek ve bu benzersiz deneyimlerimizi kullanıcılar ile paylaşmak. Ekip üyelerimiz daha önce RealityArts Studio ile Voidrunner, Oldmoustache Gameworks ile No:70 Eye of Basir, Abbys Gameworks ile Tartarus projelerinin geliştirilmesinde başrol oynayan benzersiz insanlardan oluşmaktadır.

Ekip üyelerimiz kahvelerini her zaman eğlenceli, hırslı ve sıradışı hazırlamayı sever. Bu sebepten 2015 Unreal Dev Grant En İyi Atmosfer ödülünü cebinde taşımaktadır. Epic Games’in geliştirici kadrolarından yazılımcılar ile çalışıp vizyonumuzu ve ruhumuzu kaybetmeden ilk girişimimizi Steppe Games olarak başlattık. Ve hepsini geliştirirken eğlenmeyi asla bırakmadık.

Plantric

Plantric, geliştirilen kompostlama makinesi sayesinde kısa sürede organik atıklardan toprak için verimli olan kompost üretmek. Kompostlama sürecini ana ekrandan ve mobil uygulamadan kontrol etmek, mobil uygulamada konumlandırılacak pazar yeri sayesinde üretilen kompostun alıcıyla buluşmasını sağlamak. Kurum ve kuruluşların organik atıklarının yerinde dönüşmesini sağlayarak lojistik, enerji vs. giderlerini azaltmak.

GastroWork

GastroWork, deneyim farketmeksizin 5 yıldızlı otellerde, kurumsal restoranlarda iş imkânı sağlayan bir topluluktur. Öğrenci arkadaşlarımızı en düşük seviyeden işe başlatarak 1 yıl içerisinde 10'dan fazla otelde ve restoranda deneyim sağlayarak ayrıca yapacağımız etkinlikler, workshoplar ve seminerler ile gelişimine katkı sağlamayı misyon edinmiştir.

Future Visions

Unisoc, üniversite öğrencileri ve akademik personelin hayatını kolaylaştırmayı, üniversiteler içinde bulunan akademik ve idari birimlerin işleyişini rahatlatmayı amaçlayan bir sosyal medya ve otomasyon uygulamasıdır. Uygulamanın çıkış noktası, öğrenci-öğrenci kulübü-kurum arasındaki iletişim sorununu gidermek, üniversite içi ve üniversiteler arasında sosyalleşmeyi desteklemek ve bürokrasiyi hızlandırmaktır.