Tarih: 08 Ağustos 2022

Doğuş Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seda Ünsar'dan "Düşüş" Romanı

Doğuş Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Seda Ünsar entelektüel diyalog ve monologlarla ilerleyen çok katmanlı kurgusu ile İnkılap Yayınevi'nden çıkan "Düşüş: siyaset ve felsefe odasında aşk hikayeleri" adlı romanını anlattı. Varoluşçu felsefeye dayalı roman, birbiriyle ontolojik bağı olan özgürlük, bilgi ve erdem metaforlarıyla, onurlu bir yaşam için ödenecek bedel, sıradanlık, aşk, hayal, gerçek, hayal kırıklığı, yalnızlık, ölümsüzlük, gerçeğin peşinden gitme ya da gerçeğin peşine düşme, kayıp zaman veya kayıp zamanın peşine düşme gibi birçok diğer metaforla, baş karakterlerin roman içinde yazdıkları roman ve hikayeyle, rüyalar ve geçmişin hatırlanması aracılığıyla hayatın anlamı üzerine sorgulayıcı bir kurgu. Romanın en çarpıcı niteliklerinden biri karakterlerin hem düşün dünyalarında hem his dünyalarında süregelen bir Batı-Doğu karşılaşması. Düşüş bir çağ ya da toplum romanı, Batı ve Doğu arasında gidip gelen bir Aydınlanma romanı, politik, makro tarihi, felsefi analizler içeren epik bir anlatı hem modern hem post modern edebiyat üslubunda ve klasik roman kurgusunu aşan deneysel bir roman.

Prof. Dr. Seda Ünsar’ın Düşüş’ü anlattığı ayrıntılı röportajı izlemek için tıklayınız.