Tarih: 04 Şubat 2022

44 (c) Maddesi Gereğince Azami Öğrenim Süresi Sona Eren Öğrencilerimizin Dikkatine

2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 44 (c) maddesi gereğince 4 yıllık azami öğrenim süresi sona eren ve Üniversiteye giriş yılı Lisans öğrencilerinden 2014 ve öncesi, Önlisans öğrencilerinden 2017 ve öncesi olan öğrencilerimiz anılan Kanun gereği ek sınav hakkı için, sınav başvurularını 07.02.2022 – 09.02.2022 tarihleri arasında yapması gerekmektedir. Başvuru sonuçları 14.02.2022 tarihinde üniversitemiz Öğrenci Bilgi Sisteminde (OBS) yayınlanacak ve sınavlar 21.02.2022 – 26.02.2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Ek Sınav

• Kayıtlı oldukları bölüm/programların ders planlarında yer alan tüm dersleri almış, başarısız ders sayısı en fazla beş olan öğrenciler 2547 sayılı Kanun’un 44. maddesinin “c” bendinde belirtilen ek sınav haklarından yararlandırılır.
  • Öğrencilere, azami öğretim süreleri sonunda kayıtlı oldukları programdan mezun olabilmeleri için öncelikle hiç almadığı, alıp devam koşulunu yerine getirmediği ve başarısız oldukları bütün dersler için iki ek sınav hakkı verilir.
  • İki ek sınav sonunda başarısız ders sayısını beş derse indiren öğrencilere üç yarıyıl sınav hakkı verilir.
  • Sınavlar yüz yüze olacaktır.

Başvuru için aşağıdaki işlemleri yapmanız gerekmektedir.

• Başvuru Formu için Tıklayınız
  • Başvuru formlarının öğrenciler tarafından doldurulup imzalanarak pdf veya fotoğraf olarak Üniversite uzantılı e-posta adresinden Dekanlık / Müdürlük sekreterliğine e-posta yoluyla iletilmeli ya da elden teslim edilmelidir.

Fakülte/Müdürlük Sekreterlikleri E-Mail Adresleri

Fen Edebiyat Fakültesi fef@dogus.edu.tr

Hukuk Fakültesi hf@dogus.edu.tr

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi iibf@dogus.edu.tr

Meslek Yüksekokulu myo@dogus.edu.tr

Mühendislik Fakültesi mf@dogus.edu.tr

Sanat ve Tasarım Fakültesi stf@dogus.edu.tr

Fakülte/Yüksekokulu sekreteri tarafından öğrencilerden gelen başvuru formu, Program Başkanı/Danışmandan onay alınarak Öğrenci İşleri Müdürlüğüne iletilecektir.

Öğrenci İşleri Müdürlüğü form da talep edilen dersleri öğrenci otomasyon sistemine ekleyecek ve öğrencilere mali kayıtlarının tamamlayabilmeleri için iletişime geçecektir.

Derslerin eklenmesinden sonra 15.02.2022 SALI günü mesai bitimine kadar ödeme işlemlerinin tamamlanması gerekmektedir. (Ödemeler DUDULLU/ÇENGELKÖY Yerleşkeleri Muhasebe Müdürlüğünde Kredi Kartı veya Banka Şubelerinden Havale / EFT ile yapılabilir)

14.02.2022 tarihinde Öğrenci bilgi Sisteminde ilan edilecek sınav takvimine göre 21.02.2022 - 26.02.2022 tarihleri arasında sınavlar gerçekleştirilecektir.

Durumu bilgilerinize sunar, başarılar dileriz.

Uygulama esasları için Tıklayınız