Tarih: 01 Şubat 2023

Önemli Bilgilendirme 44 (c) Maddesi Gereğince Azami Öğrenim Süresi Sona Eren Öğrencilerimizin Dikkatine

2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 44 (c) maddesi gereğince 4 yıllık azami öğrenim süresi sona eren ve Üniversiteye giriş yılı Lisans öğrencilerinden 2015 ve öncesi, Önlisans öğrencilerinden 2018 ve öncesi olan öğrencilerimiz anılan Kanun gereği ek sınav hakkı için, sınav başvurularını 14 Şubat 2023 tarihine kadar yapması gerekmektedir. Başvuru sonuçları 16 Şubat 2023 tarihinde üniversitemiz Öğrenci Bilgi Sisteminde (OBS) yayınlanacak ve sınavlar 20-24 Şubat 2023  tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Ek Sınav

• Kayıtlı oldukları bölüm/programların ders planlarında yer alan tüm dersleri almış, başarısız ders sayısı en fazla beş olan öğrenciler 2547 sayılı Kanun’un 44. maddesinin “c” bendinde belirtilen ek sınav haklarından yararlandırılır.
  • Öğrencilere, azami öğretim süreleri sonunda kayıtlı oldukları programdan mezun olabilmeleri için öncelikle hiç almadığı, alıp devam koşulunu yerine getirmediği ve başarısız oldukları bütün dersler için iki ek sınav hakkı verilir.
  • İki ek sınav sonunda başarısız ders sayısını beş derse indiren öğrencilere üç yarıyıl sınav hakkı verilir.
  • Sınavlar yüz yüze olacaktır.

Başvuru için aşağıdaki işlemleri yapmanız gerekmektedir.

• Başvuru formlarının öğrenciler tarafından doldurulup imzalanarak pdf veya fotoğraf olarak Üniversite uzantılı e-posta adresinden Dekanlık / Müdürlük sekreterliğine e-posta yoluyla iletilmeli ya da elden teslim edilmelidir.

Fakülte/Müdürlük Sekreterlikleri E-Mail Adresleri

Fen Edebiyat Fakültesi fef@dogus.edu.tr

Hukuk Fakültesi hf@dogus.edu.tr

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi iibf@dogus.edu.tr

Meslek Yüksekokulu myo@dogus.edu.tr

Mühendislik Fakültesi mf@dogus.edu.tr

Sanat ve Tasarım Fakültesi stf@dogus.edu.tr

Fakülte/Yüksekokulu sekreteri tarafından öğrencilerden gelen başvuru formu, Program Başkanı/Danışmandan onay alınarak Öğrenci İşleri Müdürlüğüne iletilecektir.

Öğrenci İşleri Müdürlüğü form da talep edilen dersleri öğrenci otomasyon sistemine ekleyecek ve öğrencilere mali kayıtlarının tamamlayabilmeleri için iletişime geçecektir.

Derslerin eklenmesinden sonra 17 Şubat 2023 Cuma günü mesai bitimine kadar ödeme işlemlerinin tamamlanması gerekmektedir. Mali kayıtlarını ÇENGELKÖY/DUDULLU Yerleşkelerinde Muhasebe Müdürlüğünde Kredi Kartı veya Banka Şubelerinden Havale / EFT ile yapılabilir. Bilgi için muhasebeogrenci@dogus.edu.tr destek alınabilir.

HESAP SAHİBİ: DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ

-TÜRK EKONOMİ BANKASI (TEB)
 Şube Beylikdüzü E-5 Şubesi
 IBAN TR75 0003 2000 0000 0017 0219 74

-YAPI KREDİ BANKASI
 Şube Suadiye Şubesi
 IBAN TR51 0006 7010 0000 0095 7642 73

* Açıklama Kısmına: Öğrenci Adı - Soyadı- Okul Numarası - T.C kimlik Numarası yazılması gerekmektedir.

16.02.2023 tarihinde Öğrenci bilgi Sisteminde ilan edilecek sınav takvimine göre 20.02.2023 – 24.02.2023 tarihleri arasında sınavlar gerçekleştirilecektir.

Durumu bilgilerinize sunar, başarılar dileriz.

Uygulama esasları için  tıklayınız