Tarih: 05 Ekim 2021

DOU Teknoloji Takımı TEKNOFEST'te

Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen TEKNOFEST 2021'de Doğuş Üniversitesi dikkat çekti. DOU Teknoloji Takımı, TEKNOFEST 2021’de 3 farklı kategoride ürettikleri projelerle finale kalma başarısı gösterdi. Savaşan İHA Döner kanat, TÜBİTAK Efficiency Challenge Elektromobil ve Akıllı Ulaşım Kategorisi alanlarında finale yükselen takımımızın TEKNOFEST sergi alanında açtıkları stant her yaştan vatandaşın dikkatini çekti.

Doğuş Üniversitesi Öğretim Görevlilerinden ve DOU Çelebi ekibinin danışman hocası olan Cansu Canbolat, “Takımımız dokuz kişilik bir ekipten oluşuyor. Takımımızda bir takım kaptanı, bir tane pilot ve ekip üyelerinden oluşuyor. Ürettiğimiz “DroneMobil” adındaki araç iki parçadan oluşuyor. İki kısımdan birinde uçan kısım yani drone kısmımız var. Bizim buradaki hedefimiz Drone’lardaki menzil ve batarya sorununu çözmek” açıklamasında bulundu. Elektrik-Elektronik Mühendisliği son sınıf öğrencisi ve DOU Teknoloji Takımının Takım Kaptanı olan Batu Hatipoğlu ise, “Aracımızın ismi ‘E-STC01’, 20 kişilik bir ekibimiz var, yaklaşık bir buçuk ay gibi çok kısa bir sürede sıfırdan yaptık. Yeni bir takımız ve geleceğimiz olduğunu düşünüyoruz. 5-10 yıl gibi uzun vadeli planlar yapıyoruz ve seneye inşallah başarıyla dönmeyi düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Yine TEKNOFEST kapsamında yapılan Uçan Araba Tasarımı ve Savaşan İHA'lar da Uluslararası Serbest Görev yarışmalarına katılmış, 4 motorlu ve 6 motorlu olmak üzere 2 farklı tasarım modeliyle finale yükseldi.