Tarih: 02 Aralık 2021

Türkiye ile Çin Arasındaki Diplomatik İlişkilerin 50. Yılı

"Türkiye ile Çin Arasındaki Diplomatik İlişkilerin 50. Yılı” konulu fotoğraf sergimiz Rektörümüz Prof. Dr. Turgut ÖZKAN, Çin Halk Cumhuriyeti Başkonsolosu Wei CUI, Türk-Çin Kültür Derneği Başkanı İrfan KARSLI ve Üniversitemiz Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. A. Murat KÖSEOĞLU’nun konuşmaları ile gerçekleşmiştir.

Binlerce yıl önce tarihi İpek Yolu ile birlikte başlamış olan Türk ve Çin ilişkilerinin, Türkiye Cumhuriyeti ile Çin Halk Cumhuriyeti arasında 50 yıl önce başlatılan diplomatik ilişkilerin ve iki dost ülkede yarattığı olumlu gelişmelerin “Kuşak ve Yol” projesi ile birlikte kurulan bağın daha da ileri taşınmasının önemi vurgulanmıştır.

"Our photo exhibition titled "The 50th Anniversary of Diplomatic Relations Between Turkey and China" was held. At the event, our Rector Prof. Dr. Turgut ÖZKAN, Consul General of the People's Republic of China Wei CUI, President of Turkish-Chinese Cultural Association İrfan KARSLI and Head of International Trade and Management Department of our University Assoc. Dr. A. Murat KÖSEOĞLU delivered their speech.

The importance of the following subjects was emphasized in this event: Turkish and Chinese relations began thousands of years ago with the historical Silk Road. Diplomatic relations between the Republic of Turkey and the People's Republic of China began 50 years ago. It is important to carry the bond established with the “Belt and Road” project even further."