Tarih: 23 Aralık 2021

Innovators of Change belgeselinde PLANTRIC yer aldı!

Red Bull Basement 2020’den yaşamı değiştiren hikayelerin yer aldığı “Innovators of Change (Değişimin Yenilikçileri)” belgeselinde, Doğuş Üniversitesi öğrencileri Aylin Yazıcı, Can Zenginel ve İlayda İnce’den oluşan Plantric ekibi de yer aldı.

Belgeselde Kenya’dan Culture Capture ekibi “Culture Preservation” (Kültür Koruma), İngiltere’den Lava ekibi “Water Saving Washing” (Su Tasarruflu Yıkama), Pakistan’dan UniThink ekibi “Knowledge Sharing” (Bilgi Paylaşımı) inovasyonlarıyla yer alırken Plantric ekibi ise “Food Waste Reduction” (Gıda İsrafının Azaltılması) konusuyla belgeselde yer buldu. Belgeselde Plantric ekibine mentörleri olarak Doğuş Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Özay Özaydın da eşlik etti. Red Bull’un “2020 Global Final programına dahiyane teknoloji fikirleri sunan Kenya, Pakistan, Türkiye ve İngiltere ekiplerinin hayata dokunan yolculuğu” olarak duyurduğu belgesel 12 dilde altyazı seçeneğiyle yayına sunuldu.

Belgesel Linki: https://www.redbull.com/tr-tr/films/innovators-of-change