Tarih: 21 Mayıs 2021

Üniversite Rektörleri Filistin için Adalet ve İnsan Hakları Çağrısında Bulundu.

Türkiye'deki 189 üniversite rektörünün imzasının bulunduğu “Üniversite Rektörlerinden Filistin İçin Adalet ve İnsan Hakları Çağrısı” başlıklı bildiri, OSTİM Teknik Üniversitesinde düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna ilan edildi.

İsrail’in Gazze Şeridinde başlattığı ve aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda insanın hayatını kaybetmesine yol açan saldırıları kınamak için Türkiye’de 189 üniversite rektörünün imzası bulunan ve Türkçe, İngilizce, Arapça, Fransızca, Rusça, İspanyolca, İbranice, Urduca, Bengalce olmak üzere 9 dilde hazırlanan bildiri kamuoyuna duyuruldu.

Rektörler bildiride Filistinlilerin en doğal insan hakkı olan onurlu yaşama ve mülkiyet haklarının korunması hususunda verdiği mücadeleye saygı ile destek verdiklerini belirterek daima Filistinlilerin yanlarında olacaklarını beyan ettiler. Ayrıca, akan kanın durması ve Filistinlilere yapılan saldırıların sonlandırılması için arabuluculuk dâhil her türlü insani görevi üstlenmeye hazır olduklarını uluslararası kamuoyunun bilgisine sunan Rektörler, İsrail'in, Gazze şeridinde yerleşik sivil ve savunmasız Filistinlilere yönelik uygulamalarına, yaşam hakkını ortadan kaldıran şiddet, baskı ve saldırılarına bir yenisini daha eklediğini, bebek, çocuk, kadın ve yaşlılar dâhil, çok sayıda masum sivili öldürdüğünü, yaraladığını ve evsiz bıraktığını vurguladılar.