Tarih: 16 Mart 2022

“Yüreklerde Âkif, Dillerde Hürriyet” temalı 12 Mart İstiklâl Marşı’nın Kabulü Özel Programı

İstiklâl Marşı’mızın Kabulü ve Mehmet Âkif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle Doğuş Üniversitesi Türk Dili ve İnkılap Tarihi Biriminin düzenlemiş olduğu “Yüreklerde Âkif, Dillerde Hürriyet” temalı özel program Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Mehmet Âkif Ersoy Hatıra Evi’nde 12 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirildi.

Programa konuşmacı olarak katılan Hatıra Evi Sorumlusu ve Müze Araştırmacısı Anılcan Sıçrayık, hem şair, yazar, gazeteci olarak eserleriyle hem de bizzat Millî Mücadele’nin ön sıralarında yer alarak istiklâl mücadelesine büyük katkı sağlayan Mehmet Âkif Ersoy’un biyografisi ile vatan mücadelemizi ve hissiyatımızı 41 dizeden oluşan on kıtasıyla anlatan İstiklâl Marşı’mızın yazılış sürecini, bu yılın teması olan “Yüreklerde Âkif, Dillerde Hürriyet” çerçevesinde anlattı. Ayrıca Âkif’in 1936 yılının Aralık ayına kadar hayatının son altı ayını geçirdiği Mısır Apartmanı’nın 4. katındaki dairenin yeniden düzenlenerek bir hatıra evine dönüştürülmesi sürecinden bahsetti. Program sonunda, Türk Dili ve İnkılap Tarihi Birim Başkanı Öğr. Gör. Dr. Hakan Kaya, Mehmet Âkif Ersoy’a ait kişisel eşyaları Anılcan Sıçrayık’la birlikte inceledi ve detaylı bilgiler aldı.

Bu özel programın tüm detayları, üniversitemiz resmî Youtube hesabında yayındadır.

Doğuş Üniversitesi resmi Youtube hesabı için tıklayınız

<tp-yt-paper-tooltip role="tooltip" tabindex="-1"></tp-yt-paper-tooltip>