Tarih: 27 Mart 2022

Doğuş Üniversitesi Akademik ve İdari Personeli'nin Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Ziyareti

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107'nci yılı nedeniyle Türk Dili ve İnkılap Tarihi Birimi tarafından düzenlenen etkinlikler Mart ayı içinde gerçekleştirilmeye devam ediyor. Doğuş Üniversitesi bir ilke daha imza atarak, üniversitemizin Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mesut Kumru, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Yelda Özkoçak, Genel Sekreter Av. Bağlan Uzgören, Türk Dili ve İnkılap Tarihi Birim Başkanı ve Öğrenci Dekanı Öğr. Gör. Dr. Hakan Kaya ile Kurumsal İletişim Müdürü Naz Kızılgün’ün katılımıyla Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığını ziyaret etti.

Alan Başkan Yardımcısı Zülküf Memiş ev sahipliğinde yapılan ziyarette, Çanakkale Savaşları ve Gelibolu tarihi ile ilgili bilgiler alındı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı bünyesinde yer alan tarihi alanların,  açık alan müzesi olmaktan çok öte; tarihi ve manevi bir kültür mirası olarak sahiplenilmesi gerektiği vurgulandı. Doğuş Üniversitesi öğrencilerinin de Alan Başkanlığı yetki alanında bulunan tarihi alanları ziyaret etmeye teşvik edilmesinin beklendiği ifade edildi.

Ayrıca; ziyaretimizde Dr. Hakan Kaya ,Alan Başkanı İsmail Kaşdemir'le çok keyifli bir röportaj gerçekleştirdi. Sayın Başkan bize hem Çanakkale Savaşları hakkında bilgi verdi hem de Alan Başkanlığı çalışmaları ile projelerini anlattı. "Çanakkale Alan Başkanlığının hedefinin, tüm Türk vatandaşlarının alanı ziyaret etmesi" olduğunu ifade eden Başkan, Çanakkale Savaşlarında batırılan savaş gemilerinin batıklarına da bu yıl ziyaretlerin yapılabileceğini ekledi. Doğuş Üniversitesi öğrencilerine de seslenen Kaşdemir, "tüm Doğuş Üniversitesi öğrencilerini Çanakkale'deki tarihi ve manevi alanları ziyarete bekliyorum" ifadelerini kullandı. Yapılan röportaj görüntülerine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Ziyaretimiz esnasında üniversitemiz heyetine yardım ve desteklerinden dolayı Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Başkan Yardımcısı Zülküf Memiş, Restorasyon ve Yapım İşleri Grup Başkanı Gökhan Gümüşdağ, Alan Yönetimi ve Tanıtım Grup Başkanı Zeynel Bayseferoğulları, Ziyaretçi Yönetimi ve Halkla İlişkiler Müdürü Ali Kürşad Erdoğan ve Alan Başkanlığı Sanat Tarihçisi Yusuf Kartal'a teşekkür ederiz.