Tarih: 13 Nisan 2022

Ödüllü Akademisyenimiz Dr. Öğr. Üyesi Başak Özkendirici'nin Tekstil Sanatı Sergisi Devam Ediyor

Doğuş Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Başak Özkendirci’nin “Architectural Lines” sergisi 1 Nisan’da Kızıltoprak Fulart Sanat Galerisinde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Mimarlık ve tekstil disiplinlerini çizgi ortak paydasında bütünleştiren sanatçı, tuval üzerine uyguladığı dokumalarla özgün bir teknik ortaya koydu. Sanatın temel değeri olan çizginin yerine iplikleri koyan ve mimari kesitleri tekstille bütünleştiren Özkendirci’nin yalınlıkla karmaşayı, dinginlikle dinamizmi aynı potada eriten eserleri 20 Nisan tarihine kadar sergilenmeye devam edecek. Dr. Öğr. Üyesi Başak Özkendirci öte yandan Türkiyede yayımlanmış iç mimarlık alanına yönelik ilk tekstil odaklı kitap olma özelliğini taşıyan "Mekan Tekstilleri; İç Mimarlıkta Tekstil" kitabının yazarı. Başak Badur Özkendirici hocamızın derin ve uzun araştırmaları sonucu ortaya çıkan eseri aynı zamanda mimarlar, iç mimarlar, tekstil mühendisleri, tekstil tasarımcıları, tekstil ticareti uzmanları için mesleki başvuru kitabı görevi görürken, ilgili bölümlerde okuyan öğrenciler için de ders kitabı niteliğini taşıyor.