Tarih: 18 Nisan 2022

Öğretmen Akademisi İlk Gününde Büyük İlgi Gördü

Öğretmen Akademisi seminerimiz 18 Nisan 2022 tarihi  itibari ile Çengelköy yerleşkemizde başladı.

 Değerli Rektörümüz Prof. Dr. Turgut Özcan'ın katılımı ile başlayan Öğretmen Akademisinde, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğünün organize etmiş olduğu Anadolu Yakasında görev yapan tüm Psikolojik Danışmanlar, Rehber Öğretmenleri ve Okul Müdürleri katılımcı olarak yerlerini aldı. 
Etkinlik boyunca Değerli Okul Müdürleri ve öğretmenlerimizi  üniversitemiz bünyesinde görmekten dolayı memnuniyetini dile getiren Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Turgut Özcan konuşmasına önce Doğuş Üniversitesi bünyesinde yürüttüğümüz projelerden OSB İş Birliğine, üniversitemizin yurt dışı ve yurt içi bağlantılarından öğrenci portföyümüze kadar birçok konuya değindi. Ayrıca öğretmenlere özel olarak sunulan tezli tezsiz yüksek lisansta %50 indirim avantajına vurgu yaptı. 
Ardından Prof. Dr Deniz Ülke Arıboğan  dünya gerçeklerinden, kötülüğün nasıl yayıldığından ve kötülük normalleştirildiğinde başımıza geleceklerden örneklerle bahsetti. Katılımcılarımızın ilgiyle ve merakla takip ettiği seminerimizin ilk gününde daha sonra Üniversitemizin  Meslek Yüksekokulu Adalet Programından Dr. Öğr. Üyesi Çağatay Çınar "Okullarda İstismar Konulu Adli Olguları Bildirmenin Hukuksal Boyutu" konulu sunumunu gerçekleştirdi. Uzman Psikolojik Danışman İmren Aykut ise  okullarda istismar konusunun "Psikolojik" boyutunu anlattı.

Öğretmen Akademisi seminerimiz 26 Nisan gününe kadar devam edecektir.